Informatie Coronavirus (COVID-19) en Vaccinatie – Gezondheidscentrum Zorgpunt Tanthof – DELFT
Koekamp 18 2623 XV DELFT Tel:015-2620190 015-2577740
Header afbeelding

Informatie Coronavirus (COVID-19) en Vaccinatie

Hierbij willen wij u op de hoogte stellen van de maatregelen die wij treffen en de werkwijze die wij hanteren met betrekking tot de hoge besmettelijkheid van het coronavirus. Wij hanteren hierbij de richtlijnen en adviezen van het RIVM.

Vanaf heden is onze werkwijze als volgt:

Wij verzoeken u alleen telefonisch contact op te nemen en NIET langs te komen. Wij kunnen u voorlopig niet meer aan de balie te woord staan zonder afspraak vanwege mogelijk besmettingsgevaar. Dit geldt voor al onze dienstverlening. Voor afspraken of andere vragen kunt u bellen naar 015- 2620190. Wij verzoeken u dringend om ook voor uw eigen veiligheid een mondkapje te dragen bij het bezoek aan onze praktijk. Per 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in onze praktijk.

Voor de uitzonderingen van de mondkapjesplicht voor mensen met beperkingen of ziekte adviseren we om naar de website van vilans.nl te gaan voor het eventueel aanmaken van een kaartje. U dient het kaartje zelf aan te maken. Het kaartje is uw eigen verantwoordelijkheid en daarom verstrekken wij geen verklaringen en/of zetten niet onze stempels op uw kaartje.

Heeft u klachten als koorts en verkoudheid dan is de kans groot dat u last heeft van griep of een ander verkoudheidsvirus. Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl

Heeft u twijfels ga dan niet naar de huisarts of het ziekenhuis toe in verband met besmettingsgevaar.

Neem contact op met de huisarts op met de huisartsenpost of GGD als u de volgende vragen allemaal met JA kunt beantwoorden.

  • Ik heb koorts, ik hoest en ik ben benauwd
  • Ik ben de afgelopen twee weken in contact geweest met een patiënt waarbij het coronavirus is vastgesteld.

Wanneer u alle vragen met JA kunt beantwoorden, blijf dan thuis en neem, vanwege mogelijk besmettingsgevaar, alleen telefonisch  contact op met de huisarts, de huisartsenpost of de lokale GGD. Kijk voor meer informatie op www.rivm.nl en www.thuisarts.nl

Vaccinatie

Onze praktijk is gestart met vaccineren

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook onze huisartsen dragen hieraan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin.

Wij zullen de patiënten die in aanmerking komen een uitnodiging sturen voor vaccinatie.

Komt u in aanmerking dan verzoeken wij u als voorbereiding alvast uw emailadres door te geven aan de assistentes.

Vragen?

De vele wisselingen in de vaccinatiestrategie en de vragen die sommige vaccins oproepen, zorgen voor veel extra telefoontjes. Wij begrijpen dat u vragen heeft.

Voor vragen over vaccins of wanneer u aan de beurt bent, kijkt u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie.

U kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

Mocht u daar geen antwoord op uw vraag vinden of krijgen, kunt u de praktijk bellen.

Bel ons niet als:

  • U eerder gevaccineerd wilt worden.
  • U een ander vaccin wilt.
  • U op een reservelijst of wachtlijst gezet wilt worden.

Wij hebben niet de mogelijkheid om u hiermee te helpen.

Neem wel telefonisch contact op met de praktijk als u bijwerkingen ervaart van de vaccinatie.